Summer & English & Olympic Games TÁBOR

Nyári Angolórák Olimpiával fűszerezve

2024. július 1-5.

Szekszárd

Babits Mihály Kulturális Központ

Hasznos nyári elfoglaltság után kutatsz gyermekednek? Ne keress tovább! Itt a megoldás: 20 órás angol kurzus, amely nemcsak kommunikációs nyelvi készségek fejlődését segíti, hanem kulturális és általános ismereteket is bővít. Kár lenne egy ilyen kiváló lehetőséget kihagyni!

Szülőként szinte mindannyian aggódva vágunk bele a nyárba, attól tartva, hogy tizenéves csemetéink túl sok időt tölthetnek az okoskütyükön és a számítógépen a hosszú szünet alatt.

Észrevetted, hogy iskolai kereteken belül kevés lehetőséget kapnak a diákoknak arra, hogy a nyelvet szóban is használják, gyakorolják? A nagy csoportlétszám sem segíti ennek a készségnek a hatékony fejlesztését…

Ne aggódj, és főként ne keress tovább! Tartalmas, élményekkel teli programot ajánlok, ahol a gyermeked egyaránt gazdagítja nyelvi és személyes készségeit és közelebbről megismerheti az Olimpiai Játékok világát.

Mire számíthatsz?

A 20 angol óra során nemcsak egyénileg, hanem párban, illetve csoportmunkában is feldolgozzuk az Olimpia témakörét. Szó lesz magáról a játékokról, országokról, sportokról és sportolókról, érdekességekről és még sok minden másról, ami ezt a fantasztikus eseményt kiemelkedővé teszi. A két blokk tematikáját úgy állítottam össze, hogy a verbális kommunikáció kapja a legnagyobb szerepet, változatos, játékos formában. Így szinte észrevétlenül fejlődik nyelvi tudásuk és általános ismereteik egyaránt.

kommunikatív megközelítés

életszerű helyzetekkel, szituációkkal

beszédközpontú órák

ahol cél a diákok (nem a tanár) beszéd idejének növelése

Szókincsbővítés

adott témán belül szókészlet megerősítése, gazdagítása

Inspiráló témák

és feladatok

kooperativitás

páros, illetve csoportmunka

kulturális és nyelvi fejlődés

az Olimpiai Játékok témakörében

kreatív időtöltés

Fotó: Posta Flóra

Varga Veronika

angolnyelv- tanár

Édesanyaként jól tudom, hogy a nyári szünet sokunknak fejtörést okoz. Szeretnénk, hogy jól, ugyanakkor hasznosan, minőségi idővel teljen el.
Mindezt, pedagógusi szerepem segítségével garantálni is tudom!
A több, mint 15 éves pályafutásom alatt jónéhány nyári táborban vettem részt: tanárként, szervezőként, segítőként, sőt, (kézilabda) edzőként is.
Az idei az első alkalom, amikor a két, általam szeretett dolgot ötvözhetem, az angoltanítást és a sportot, az Olimpia témakörének bevonásával. Már a felkészülést is nagyon élvezem és izgatottan, lelkesen várom magát a kurzust is.

2006. óta, a diplomám megszerzésétől kezdve elkötelezetten foglalkozom nyelvoktatással.

Pedagógus családból származom, büszkén és bátran mondhatom, hogy szüleimtől nemcsak azt a bizonyos vénát örököltem, hanem időt álló gyakorlati mintákat is elsajátítottam és alkalmazok a mai napig.


Pályámat általános iskolás gyerekek tanításával kezdtem, később az óvodások, felnőttek és középiskolások oktatásában is szereztem tapasztalatot.
A különböző korosztályú tanítványokkal való munka változatosságot, rugalmasságot adott, valamint új perspektívákkal gazdagította tevékenységemet. Ezek révén megtanultam, hogy a tanulóim stílusához és egyedi igényeihez miként tudok a legmegfelelőbben alkalmazkodni.


Vállalkozásom létrehozásában nagy segítséget nyújtottak nyelviskolában szerzett tapasztalataim. Itt lehetőségem nyílt megismerni az új generációk igényeinek megfelelő alternatív oktatási és szakmai módszereket.


Hiszek abban, hogy akkor tudunk örömet, energiát, segítséget vagy bármilyen más támogatást adni, ha magunknak is van belőlük elég. A tanítás megadja nekem ezt a pluszt, így ezeket a tulajdonságaimat szívesen viszem át tanóráimra is, melyek által inspiráló, pozitív légkört teremthetek.

„ Amit örömmel tanulunk, az örökre velünk marad!”

„Veronikát régóta ismerem és ahogy magánéleti minőségében, úgy a munkájában is a maximumra törekszik. A szakmai fejlődés lételeme, szívesen viszi a „tanterembe” a hasznos, új és alternatív oktatást. Ezért sem volt számomra kérdés, amikor kislányomnak kerestem megfelelő nyári tanfolyamot. Jó légkörben, játékosan mégis hatékonyan sajátították el a gyerekek az átadásra szánt tudást. Száraz, tankönyv alapú, csendben dolgozásra egy pillanatig se gondoljon senki. Itt vidám, támogató légkörben fejlődik a gyerekek angoltudása. „
S. Gabriella, édesanya

Summer & English & Olympic Games TÁBOR

gyermekednek szól, amennyiben

12-14 éves és angolt tanul az iskolában

egy tartalmas és egyben hasznos nyári elfoglaltságot keresel

cél a meglevő tudás hatékonyabban történő gyakorlása a beszédkészség fejlesztésre koncentrálva

az iskolában jól boldogul az angollal, de mindketten szeretnétek tovább erősíteni a meglévő tudását

Summer & English & Olympic Games TÁBOR

Időpontja: 2024. július 1-től 5-ig

Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ

Részvételi díj: 55.000 Ft,
május 31-ig 10% kedvezménnyel 49.500 Ft
(tananyagot tartalmazza)

Létszám: max. 12 fő

A napi oktatás menete:
Érkezés 7.30tól

8.30-10.00 Angolórák 1. blokk

10.00.-10.30-ig: szünet

10.30-12.00 Angolórák 2.blokk

Tanulói visszajelzések

Erzsébet
Veronikát azért kerestem fel, mert szerettem volna, hogy fiam úgy kerüljön ki a gimnáziumból, hogy tökéletesen, magabiztosan beszélje, használja az angol nyelvet. Fontos volt számomra, hogy olyan tanárt, pedagógust, embert találjak számára, aki nemcsak leadja az órát, hanem emberileg is foglalkozik a gyermekemmel. Úgy gondolom, hogy Veronika minden szempontból a tökéletes „tanára” tudott lenni és megmutatta, hogy kell megszeretni a nyelvtanulást. Szülőként folyamatosan támogatott engem is, visszajelzést adott az előrehaladásukról, az éppen aktuálisan kitűzött cél reális eléréséről. A tudatos tervezés kiemelten fontos volt, hiszen több vizsgát is teljesíteni kellett gyermekemnek, ami csak közös munkával volt elérhető. Rugalmassága segített abban is, hogy gyermekem iskolán kívüli elfoglaltságait megfelelően tudja összeszervezni és mindenhol helyt tudjon állni. Elmondhatom, hogy minden alkalom, óra után egy magasabb szintű tudással lépett ki Veronika ajtaján. Büszkén mondhatom, hogy fiam két évre előre osztályozó vizsgát tett egy erős gimnáziumban angolból, letette a nyelvvizsgát, valamint az emelt szintű érettségit is kiemelkedő eredménnyel zárta. Zárszóként írom, a kislányom nyelvtanulásában is Veronika támogatását fogom kérni.
Peti
Általános iskola óta tanulom az angol nyelvet, de valahogy mindig egyfajta kötelességnek éreztem. Amikor komolyabban kezdett érdekelni a nyelvek tanulása, akkor kezdtem el járni különórára Verához, mert azt éreztem, hogy kell valami plusz, amivel fejleszteni tudom magam. Vera nem csak azt tanította meg, hogyan beszéljek jól angolul, hanem mentálisan és emberileg is rengeteget támogatott. Fontos szempont volt számomra, hogy a sport és a Garay Gimnázium mellett megtaláljuk azokat az időpontokat, amelyek mindkettőnk számára elérhetőek. Nem nehézségként éltem meg az angolórákat, hanem egy jó, értelemes elfoglaltságként, amely által fejlődőm is és a jövőben, akár a munkaerőpiacon is helyt tudok állni. Úgy érzem mára megszerettem nyelvet tanulni és bármilyen szituációban és bárhol megállom a helyem angol nyelven is.
Previous slide
Next slide